Olet täällä: Etusivu > Vesijohtoverkoston laajennus, Huopioniemi

Vesijohtoverkoston laajennus, Huopioniemi

Väärinmajassa, Ruoveden ja Mänttä-Vilppulan rajalla on toteutettu  vesijohtoverkoston laajennushanke. Hankkeesta vastasi Huopioniemen vesiosuuskunta, jonka v.2006 rakennuttama vesijohdon runkoverkko ulottui ennen laajennusrakentamista Vilppulan suunnalta Ruoveden rajalle, Ahveslahden rannalle.

Miten hanke on rajattiin?

Nyt toteutetussa laajennuksessa vesijohtoverkkoa jatkettiin rantoja pitkin Ruoveden suuntaan Hirsikankaan aukealle ja Lehtissaareen sekä Vilppulan suunnalla Aittoniemen läheisyyteen. Laajennushanke ulotetettiin niin pitkälle, kuin kustannuksellisesti oli mahdollista, kiinteistöjen väliset etäisyydet huomioiden. Laajennussuunnitelmassa oli mukana 34 kiinteistöä, joista 17 on Mänttä-Vilppulan ja 17 Ruoveden puolella.

Suunniteltu reitti valittiin maastotiedustelun ja kallioperän tutkimiseen tarkoitetun maatutkauksen avulla. Maatutkaukseen saatiin avustusta PoKo ry:ltä ja sen suoritti GeoWork Oy.

Kilpailutus ja ELY-hakemus

Alkuvuonna 2019 vesiosuuskunta kilpailutti hankkeen rakentamisen, materiaalit, valvonnan ja teknisen suunnittelun. Kilpailutuksen perusteella laadittiin avustushakemus Pirkanmaan ELY-keskukselle, joka jätettiin 28.2.2019. Kilpailutuksessa urakoitsijaksi valikoitui Maanrakennusliike Manninen Ruovedeltä, teknisen suunnittelun tarkentajaksi ja valvojaksi YM-Suunnittelu Oy Mäntästä.

ELY-keskus pyysi kesällä 2019 avustushakemukseen liittyen kaksi eri tarkennusvastausta, joista toinen koski hankkeen rajausta. Vastausten jälkeen ELY-keskus hyväksyi hakemuksen ja hanke voitiin käynnistää alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Hankeen eteneminen

Ensivaiheessa tarkistutettiin laajennusverkoston tekninen suunnittelu YM-Suunnittelu Oy:llä. Maanrakennusliike Manninen sai syyskuun aikana valmiiksi vesijohtoputkien vesistöalitukset. Vesijohtoputkien tiealitukset saatiin pääosin tehtyä ennen tierungon jäätymistä. Varsinaisen runkolinjan rakentaminen saatiin päätökseen 14.4.2020. Sen jälkeen tehtiin putkiston painekokeet, kloorattiin putkisto, otettiin vesinäytteet ja tarkistettiin vesistöalitukset sukeltajien toimesta. Kiinteistökohtaisia liittämisiä tehtiin toukokuun aikana. Laajennusurakka otettiin urkoitsijalta vastaan 8.6.2020 pidetyssä vastaanottotarkastuksessa. 

Liittyjien tiedottaminen

Hankkeen virallinen tiedotus on toteutettu liittyjille lähetettyjen tiedotteiden ja näiden nettisivujen kautta. Hanketta koskeviin kysymyksiin ovat vastanneet hankkeen yhteyshenkilöt, Juha Saarilahti puh. 050-5677 942 ja Reima Kairento 040-4863777.

« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu