Valokuitu mahdollistaa myös nämä

Huomisen palvelut

Vielä 10 vuotta sitten nettiä käytettiin kodeissa puhelinmodeemien välityksellä. Mieti miten esimerkiksi Google, Wikipedia, Facebook, verkkopankkipalvelut ja Youtube ovat muuttaneet elämäämme aivan viime vuosien aikana. Uusia palveluja syntyy verkkoon jatkuvasti lisää – kehitys kiihtyy koko ajan.

Vanhuspalvelut

Kotona asuva vanhus tarvitsee tukea, turvallisuutta ja virikkeitä. Valokuidun avulla voidaan järjestää kaikkea tätä ja enemmänkin.

Juankoskella on jo aloitettu etäkotipalvelun tarjoaminen syrjäseutujen ikääntyville helppokäyttöisillä näköpuhelimilla. Palvelun avulla kotipalvelun henkilöstö voi videoneuvotteluyhteyden kautta olla yhteydessä vanhukseen vaikka useita kertoja päivässä. Ilman valokuitua palvelua ei voitaisi toteuttaa, koska yhteyden on oltava luotettava.

Katso miten näköpuhelin toimii Juankoskella

Terveydenhuolto

Valokuidun mahdollistama videokuvayhteys tuo terveyspalvelut tulevaisuudessa kotiin ja etäsairaanhoito on valokuituyhteyksien ansiosta arkipäivää jo esimerkiksi Oulun seudulla.

Terveydenhoitajan kotikäynnillä voidaan olla kuvapuhelinyhteydellä kontaktissa erikoislääkäriin missä tahansa. Tuntuma tällaisissa tilanteissa on valokuituyhteydellä niin hyvä, että asiakkaat usein unohtavat keskustelevansa lääkärin kanssa etänä.

Etäopetus ja koulu

Etäopetus antaa mahdollisuuden tasa-arvoiseen opiskeluun kotipaikasta riippumatta. Oppilaitokset hyödyntävät nopeaa nettiyhteyttä tarjoamalla uudenlaisia tapoja opiskella, esimerkiksi kielikursseille voi osallistua kotoa. Valokuituliittymän tilaajana olet mukana mahdollistamassa erilaisia kurssivalintoja myös maaseudulle.

Yritykset maaseudulla

Valokuitu on haja-asutusalueilla yritykselle jopa elintärkeä. Sen avulla päivittäinen yhteydenpito, markkinointi, tiedonsiirto ja sähköisten palveluiden käyttö onnistuvat katkoksitta. Esimerkiksi nopeaa tietoliikenneyhteyttä vaativat videoneuvottelut ovat mahdollisia vain valokuidulla.

Etävalvonta

Erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat nopean yhteyden kautta luotettavasti. Nettiyhteydellä maatalousyrittäjä voi mistä tahansa tarkistaa, että navetassa kaikki on hyvin. Samoin loma-asuntoa voidaan luotettavasti valvoa kuituyhteydellä joko kameravalvontana, tai erilaisilla liike-, lämpö- ja kosteusantureilla. Samalla voidaan tietenkin säätää lämpötiloja tai vaikka valaistusta.