Olet täällä: Etusivu > VALOKUITUVERKKO VÄÄRINMAJAAN! > Valokuitumateriaalia - arkisto

Valokuitumateriaalia - arkisto

 

 4-12/2017 

Päällepäin näytti siltä että mitään ei tapahtu, odoteltiin vain ELY-keskuksen rahoituspäätöstä. Pinnan alla valokuituryhmässä tehtiin niska limassa töitä, täydennettiin hakemusta jos jonkinmoisilla selvityksillä ja laskelmilla, ja lopulta joulun alla saatiin positiivinen rahoituspäätös, eli valokuituverkon rakentaminen Väärinmajaan alkaa! Laughing ELY-keskuksesta tulikin tänne pohjoiselle Pirkanmaalle oikein Jackpot, kun kaikki kuusi hanketta saivat rahoituksen, näistä peräti viisi Ruovedellä (Jäminkipohja, Murole, Visuvesi ja Tuuhonen meidän lisäksi) ja kuudes Virtain puolelta Vaskivesi. Mahtavaa!!


 

22.3.2017

TÄSTÄ KLIKKAAMALLA AUKEAA HANKEALUEKARTTA PDF:NÄ


JULKINEN KUULEMINEN


Ruoveden kunnan alueella suunnitellut kylien valokuituverkot

 

Toteuttajat:

Jäminkipohjan JÄMÄ ry

Muroleen Kylät r.y.

Tuuhosen kyläyhdistys ry

Visuveden Kyläyhdistys ry.

Väärinmajan Maa- ja kotitalousseura ry

 

Jäminkipohjan, Muroleen, Kekkosen, Tuuhosen, osan Mustajärveä, Visuveden sekä Väärinmajan kylien alueille suunnitellaan kylävalokuituverkkoa.

Liittyjiä:

Jäminkipohja 72

Murole 102

Tuuhonen 65

Visuvesi 90

Väärinmaja 197

 

Tällä julkisella kuulemisella Ruoveden kylät haluaa yhdessä kartoittaa kaupallisilta toimijoilta sitä, onko ko. hankealueelle rakentumassa valokuituverkko markkinaehtoisesti. Mikäli yrityksellänne on suunnitteella kyseiselle hankealueelle markkinaehtoinen valokuituverkko, pyydämme ilmoittamaan siitä 29.3.2017 mennessä osoitteeseen

Jäminkipohjan, Muroleen, Tuuhosen ja Visuveden osalta sirkku.makela@outlook.com

Väärinmajan osalta raisa.saarilahtikulju@gmail.com Samalla julkisella kuulemisella myös kuluttajilla on mahdollisuus kommentoida suunnitteella olevaa hanketta. Myös nämä kommentit pyydetään esittämään kirjallisesti samaan sähköpostiin.

Kartta hankealueista löytyy jokaisen kylän nettisivuilta: www.jaminkipohja.fi www.murole.fi www.tuuhonen.fi www.visuvesi.fi www.vaarinmaja.fi

Tämä julkinen kuuleminen perustuu Maaseutuviraston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen ohjeeseen paikallisten laajakaistainvestointien rahoituksesta.
Valokuitutiedote 10.3.2017

 

Hei Kuituliittyjä!

Väärinmajan Valokuituhanke etenee. Nopeassa rytmissä olemme
tavoittaneet lähes 200 kiinnostunutta liittyjää ja sopimukset on solmittu.

Hankkeemme on nyt julkisessa kilpailutuksessa ja tarjoukset palautuvat
meille viikolla 12. Tarjousten perusteella voimme määritellä liittymähinnan
tämän hetkistä tarkemmin. Maaliskuun viimeisen viikon aikana
valmistelemme ELY-keskuksen tukihakemukset. Hakemuksen jättämisen
takaraja on 31.03.

Tällä hetkellä teemme sopimuksia yksityisteiden käytöstä kuidun
sijoittamiseksi. Toivomme tiekuntien myötämielistä suhtautumista
lupa-asioihin, jotta saamme tukihakemuksemme ajoissa matkaan.

Valoisin terveisin Väärinmajan Valokuituhankkeen puolesta


Matti Simonen
050-5256216


 

Väärinmajan Maa- ja kotitalousseuran valokuituhankkeen kilpailutuksen kysymykset ja vastaukset

 

Viite Kansallinen hankintailmoitus:
Väärinmajan Maa- ja kotitalousseura ry: Kylävalokuituverkon rakentaminen ja ylläpito Väärinmajan, Ylä-Väärin, Hanhon, Hyyrylän, Ruhalan ja Huopioniemen kylien alueella.

 

Ilmoituksen numero HILMA:ssa: 2017-004975

 

 

 

Määräaikaan mennessä ei ole esitetty yhtään kirjallista kysymystä koskien yllämainittua valokuituhankkeen rakentamisen ja ylläpidon kilpailuttamista.

 

Väärinmajan Maa- ja kotitalousseura ry on huomannut, että kilpailutuksen liitteenä olevassa liittyjälistassa on virhe.  Osoite Hyyryläntie 353 on oikeasti Hyyryläntie 653.


 


 

* TÄSTÄ ETEENPÄIN ALKUPERÄISTÄ TIEDOTUSMATERIAALIA *


Hei sinä, joka omistat kiinteistön Väärinmajan lähialueella!

 Väärinmajan Maa- ja kotitalousseura ry lähtee toteuttamaan valokuituhanketta. Valokuituverkon rakentamisaluetta ei alkuvaiheessa rajata.
Kaikki asiasta kiinnostuneet, ilmoittautukaa mukaan!

 

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on maakaapeli, joka tuo omistamaasi kiinteistöön nopean ja varman Internet-yhteyden sekä kaapeli-TV:n. Sen avulla tv-ohjelmien ja elokuvien katsominen, etätöiden tekeminen, verkkoasiointi, kameravalvonta ja suurtakin tiedonsiirtomäärää vaativien tehtävien suorittaminen helpottuu. Matkapuhelinverkot ylikuormittuvat ajoittain, mutta kiinteä valokuitu on aina yhtä nopea. Valokuitu on investointi tulevaisuuteen ja nostaa kiinteistösi arvoa.

 

Miksi juuri nyt?

 ELY-keskus tukee valokuituhankkeita tänä vuonna peräti 70%:lla eli nyt on tarjolla poikkeuksellisen suuri ulkopuolinen rahoitus. Asialla on kuitenkin kiire, sillä rahoitustukihakemukset on jätettävä maaliskuun loppuun mennessä.

 Helmikuun puoliväliin mennessä on oltava tiedossa liittyjien määrä ja sijainti, jotta hakemuksen edellyttämä kilpailutus ehditään tekemään maaliskuun aikana.

 Viralliset liittymissopimukset on allekirjoitettava 15.2.2017 mennessä.

 

Mitä liittyminen maksaa?

Liittymän lopullinen hinta riippuu liittymien määrästä ja sijainnista. Hinta-arvio on noin
2000 euroa arvioituna aiempien vastaavien lähiseudun hankkeiden toteutuksen
pohjalta (lähde: Pohjois-Hämeen Puhelin Oy).


Hankkeen toteutuksen ”kipuraja” on 2500 euroa eli jos suunnitteluvaiheessa liittymän
hinta nousee sitä korkeammaksi, hanketta ei toteuteta. Liittymän hinta voi olla
huomattavasti edullisempi, jopa alle 1500 euroa, jos mukaan lähtijöitä on paljon.
Ruoveden Osuuspankki on ilmoittanut olevansa valmis tekemään yksilöllisiä ja joustavia rahoitusratkaisuja liittyjille. Näin omaosuuden maksaminen jakautuisi usealle vuodelle. Liittymän hankkiminen on nyt siis mahdollista kaikille.

 

  Miten asiassa edetään?

 Ilmoita kiinnostuksesi ja osallistumishalukkuutesi hankkeen yhteyshenkilöille. Pyrimme olemaan yhteydessä kaikkiin alueen kiinteistöjen omistajiin vielä tammikuun aikana.

 Liittymissopimus PDF-muodossa löytyy tämän sivun alareunasta. Täytetty sopimuspaperi toimitetaan allekirjoitettuna Matti Simoselle (os. Leppäkorventie 656, 35750 Väärinmaja) tai skannattuna sähköpostiosoitteeseen vaarinkuitu@phpoint.fi

 Haasta naapurisikin mukaan, sillä mitä enemmän osallistujia on, sitä kustannustehokkaammin työ voidaan toteuttaa! Vasta kustannuslaskennan kautta voidaan päättää, mihin kaikkialle kuituverkko voidaan vetää. Liittyvä kiinteistö voi sijaita myös naapurikunnan puolella (Mänttä-Vilppula, Juupajoki). 

 Valokuituverkon rakentaja valitaan kilpailutuksen perusteella maaliskuun aikana, ennen rahoitushakemuksen jättämistä ELY-keskukseen.

 

Mistä saa lisätietoa?

 Kerromme mielellämme tarkempia tietoja. Ota yhteyttä seuraaviin yhteyshenkilöihin:

 Matti Simonen  050-525 6216  matti.simonen@phpoint.fi TAI vaarinkuitu@phpoint.fi

Juha Saarilahti 050-567 7942  juha.saarilahti@phpoint.fi

Petri Asikainen 050-553 9503  petri.asikainen@phpoint.fi

 

Seuraa tiedotusta!! Pääinformaatiokanava on nämä Väärinmajan nettisivut - täällä tullaan tiedottamaan asiasta nyt tiiviisti. 

 

Kaikille avoin TIEDOTUS- ja KESKUSTELUTILAISUUS järjestetään Kylätalo Tapiolassa (Hanhontie 10, Ruovesi) lauantaina 4.2.2017 klo 13. Talo tarjoaa herkullista hernerokkaa ja kahvit runebergintorttujen kera. Olet lämpimästi tervetullut!

 

Väärinmajan Maa- ja kotitalousseura ry:n puolesta

             Matti Simonen, puheenjohtaja

 

Liittymissopimus (PDF)

Alavalikko

⇑ ..
« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu